• Количка (0)
   • Видове материали, използвани при направата на ръкохватки за ножове II - ра част

    04.10.2016

    Материали с изкуствен произход

    Към този раздел се отнасят предимно полимерите. Най-разпространен е полимера ABS (троен полимер стирол, акрилонитрил и бутадиен). Много устойчив, в това число и на активни химически вещества, здрав, сравнително нескъп и технологичен. По свойства наподобява полипропилена.

    Други широко използвани полимери са съчетанията от полимер и гума (тип термопластичен Zytel, армиран с влакна кевлар, фибростъкло или въглеродни влакна и обезпечаващ висока механична здравина в съчетание с малко тегло). Ацетатни гуми тип Delrin (имитиращи рог). Hypalon и еластични термопластики тип Kraton обезпечават маслоустойчивост, не се приплъзват, гъвкави са и нечупливи. Като недостатък може да се отбележи ниска механична здравина и слаба устойчивост към резки температурни промени.
    Много популярни са електроизолационните многослойни полимери, такива като стъклополимерите, представляващи текстурирани стъкловлакна (G10) които се характеризират с висока механична здравина и устойчивост на ударни натоварвания. Текстолита и ебонита се отличават с отлична технологичност, не са скъпи и са с отличен външен вид. Много популярен със своята термоустойчивост и електроизолация е кевлара.
    Благодарение на красивия си външен вид се сдобиха с популярност електроизолационните материали, състоящи се от полимерни филми, слепени с различни електроидолационни тъкани (Micarta - материал на основата на нишки или хартия, имитиращ слонова кост и позволяващ нанасянето на декоративна резба), картони, дървени фурнири (Pakkawood). Здрави, нескъпи и технологични. По-тежки са в сравнение с подобни на външен вид материали с естествен произход.
    Допълнително можем да споменем шнуровете и лентите от синтетични материали тип найлон (Cordura), използвани за обмотаване на ръкохватката: различните методи на оплитане позволяват не само да се сдобиете с красива, негниеща и здрава ръкохватка, но и, в случай на необходимост, като я размотаете, да се сдобиете със средство за оцеляване.
    Популярни са и материалите, получени при пресоване на различни елементи, като картон и дърво.

 • Ловни и тактически ножове

  Онлайн магазин за ловни, тактически, кухненски и за всеки ден - ножове и точила.

  В Нож.бг можете да намерите ножове, мечове, саби и подаръци на марките: Buck, Miguel Nieto, Smith & Wesson, Outdoor Edge, Junglee, Martinez Albainox и др. 

 • Контакти

  АЙЕСДИ БГ ЕООД
  Адрес по регистрация: гр. София, ул. Деян Белишки 54 Уважаеми Клиенти, Екипът на noj.bg няма да работи от 22.12 до 26.12.2018г. и от 30.12.18г. до 01.01.2019г.

  : София 1517, кв. Враждебна, бул. Ботевградско шосе, № 247
  : 02/983-50-14
  : 0885-042-084
  : 02/983-14-69
  : on-line_isd
  :
 • Марки

 • Copyright © 2018 АйЕсДи БГ ЕООД

 • Сравни

  Затвори
  Отвори
  Няма резултат